Agility "Samen actief"

De meest actieve cursus in ons aanbod, voor zowel baas als hond!  

Tijdens de Beginners lessen gaan jullie aan de slag om de verschillende hindernissen aan te leren aan je hond. Sprongen, tunnels, raakvlakken en paaltjes ze komen allemaal aan bod. Al snel worden verschillende hindernissen gecombineerd. Omdat een Agility parcours meer is dan alleen een ronde linksom of rechtsom is, leren we jullie ook diverse soorten wissels aan. Dit zijn manieren om de andere kant op te kunnen draaien samen met je hond, zonder dat je over je hond struikelt. Verder leren we je hond om op een grotere afstand voor je uit te gaan werken, en ook het wachten bij de start is een belangrijk onderdeel waar we tijdens de lessen aan werken samen. Aan het einde van de cursus zijn jullie in staat om zelfstandig een klein parcours samen met je hond af te leggen.

Tijdens de Gevorderden lessen beheersen de honden alle toestellen al zelfstandig. Deze lessen staan dan ook vooral in het teken van het werken aan meer zelfvertrouwen, snelheid en zelfstandigheid van de hond in een combinatie van hindernissen of tijdens een parcours. De gevorderden lessen kunnen voor het plezier en de wekelijkse uitdaging samen met je hond gevolgd worden. Maar ook de combinaties die doelgerichte ambities hebben richting wedstrijden of combinaties die al wedstrijden lopen met hun hond kunnen goed in deze lessen terecht. Daar waar nodig passen we de oefeningen en de moeilijkheidsgraad aan aan de individuele baas-hond combinatie. Onze (wedstrijd) ervaren instructeurs helpen jullie graag verder groeien.

wFDLkTxQH2PkKyXF5OOcQ
 

 

Info Lessen

De cursus Agility wordt gegeven op de dinsdagavond. Een cursus bestaat uit 8 lessen van ongeveer 1 uur en de kosten hiervoor zijn €75,00. We hanteren kleine trainingsgroepen van maximaal 6 cursisten. 

Instromen voor deze cursus is in overleg mogelijk, we hebben nog enkele plekken vrij. Enthousiast geworden en wil je je graag opgeven voor deze cursus? Klik dan hier voor het inschrijffomulier.

Aan deze cursus kunnen jullie samen deelnemen wanneer je hond de leeftijd heeft van ongeveer 1 jaar. Een Puppytraining en een Basistraining en/of een Sport en Spel cursus is een mooie vooropleiding voor deze cursus (hebben jullie deze niet gevolgd, overleg dan eerst even met ons, meestal is er wel iets mogelijk).

Het opbouwen en afbreken van het parcours doen we gezamenlijk voor en na de les.